FAQ

Wat zijn de meest gestelde vragen over de Wetenschapsdag van het Amsterdam Science Park? Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet. Tot zaterdag 5 oktober 2024!

Alle activiteiten tijdens de Wetenschapsdag zijn gratis.

Op 5oktober 2024 zetten meerdere organisaties op het Amsterdam Science Park hun deuren open voor een breed publiek: kinderen én hun ouders en grootouders. Voor veel jonge bezoekers is het een eerste kennismaking met de wereld van wetenschap en technologie en de mensen die al die nieuwe ontwikkelingen allemaal mogelijk maken.

Het programma is divers en hierdoor is de Wetenschapsdag Amsterdam Science Park voor alle nieuwsgierige mensen interessant, zowel jong als oud. Bovendien zijn de activiteiten verspreid over het gehele park, er is altijd wel ergens iets te beleven.

In een aantal gevallen is het zo dat u zich voor een speciale rondleiding of workshop bij de organisatie zelf moet inschrijven. Dat heeft met name met de capaciteit te maken. Op deze website kunt u alvast het programma van alle activiteiten vinden. Let op; reserveren kan niet vooraf. Volg bij binnenkomst in het betreffende gebouw de instructies voor het reserveren van de activiteit.

Tijdens de Wetenschapsdag is uiteraard ook aan de ‘inwendige mens’ gedacht. Onze eetcafé’s Polder en Maslow zijn de gehele dag geopend en in diverse gebouwen wordt er ook koffie, thee en snacks aangeboden.

Tijdens de Wetenschapsdag kunt u om de afstanden tussen de gebouwen te overbruggen gebruikmaken van een treintje dat met regelmaat rond rijdt over het park. De opstaphaltes staan aangegeven op de plattegrond.

De Wetenschapsdag is bedoeld om ons enthousiasme en nieuwsgierigheid voor wetenschap met een breed publiek te delen. Dit doen we door bezoekers de kans te geven om een kijkje achter de schermen te nemen. Onderzoekers laten het publiek doormiddel van onder andere proefjes, lezingen, rondleidingen en demonstraties kennis maken met de breedheid aan thema’s en technieken die in het Science Park worden onderzocht.

Amsterdam Science Park is dé ontmoetingsplek voor wetenschappers, studenten en ondernemers. Amsterdam Science Park is volop in beweging en in ontwikkeling. Naast de wetenschappelijke instituten en bedrijven vind je hier sportfaciliteiten, kunstwerken, woningen en diverse gezellige horecagelegenheden.

Weekend van de Wetenschap is hèt landelijke event voor wetenschap en technologie! Op7 & 8 oktober 2023 openen bedrijven, universiteiten en musea hun deuren speciaal voor jou. Het Amsterdam Science Park is al jarenlang trouwe deelnemer aan het Weekend van de Wetenschap.